Förklaringar

MediYoga

Utvecklad av Göran Boll på MYI i Stockholm, är en terapeutisk yogaform som har sitt ursprung i klassisk Kundaliniyoga, en mycket gammal, ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet. Det som gör Mediyogan unik är att det finns (svensk) forskning som tydligt visar att Mediyoga fungerar och att alla instruktörer och terapeuter har en grundläggande medicinsk utbildning. Sedan 1996 används Mediyoga på flera hundra svenska arbetsplatser i rehabilitering av personal. Läs mer på www.mediyoga.se  De flesta övningar kan även göras sittande på stol.

Lunchyoga tisdagar N/F

Mediyoga, pass för grundläggande balans. Lugna, avstressande pass, perfekt paus under din arbetsdag, för dig som är nybörjare eller av annan orsak behöver/vill ta det lite lugnare. Lunch på Café Slottspigorna efteråt kan rekommenderas.

Morgonyoga MediYoga Mix N/F

En skön start på dagen. Mest MediYoga men jag delar även med mig av min erfarenhet från andra yogaformer och meditationstekniker. Efteråt går de som vill och äter en härlig Fru-eller Herr-kost på Café Slottspigorna.

Senioryoga N/F – Mediyoga MIX

Alla är välkomna oavsett ålder. Kursen riktar sig i första hand till dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare (t.ex. fibromyalgi, utmattning), men i stort gör vi samma övningar som övriga grupper. Kan utföras på yogamatta eller sittandes på stol.

LivetsDans – befriande dans -N/F

Personlig utveckling, kroppskännedom och ökad livsglädje genom dans. helt befriad från prestation. Vi utforskar olika befriande dansmetoder men tyngdpunkten ligger på DANCE OF LIFE. Det är en kreativ, lekfull och samtidigt djupgående metod för personlig utveckling skapad av Petra Klein, psykolog och dansterapeut, IIDT, Teneriffa. www.jardin-mariposa.com.

Idag finns mycket forskning som bekräftar dansens helande kraft. Nyckelorden är glädje, lekfullhet, nyfikenhet och gemenskap utan krav på prestation. Gruppen består av både nybörjare och vana. Med hjälp av 10 lätta koreografier utforskar vi livets kärnämnen, improviserar fritt och delar våra erfarenheter med varandra. Genom att låta vår kropp hitta sina egna rörelser kan vi gå bortom intellektet och släppa fram vår inneboende kraft och livsglädje.

Klangskålsmassage/ individuell soundhealing/ gongbad

Du ligger påklädd, skönt nedbäddad och slappnar av medan du tar emot ljud med höga, helande vibrationer i hela ditt system. Detta ger en djupavslappning som främjar din kropps självläkande förmåga. Jag använder mig av metallskålar (singing bowls -som jag delvis ställer på kroppen så att deras vibrationer direkt masserar din kropp), kristallskålar, gongar, den egna rösten m.fl. högfrekventa ljudkällor. Många vittnar t.ex. om att deras tinnitus reducerats respektive tystats för gott, att värk har minskat och att stress reducerats.

Holistisk hälsorådgivning/ Hormonrådgivning

Ffa för kvinnor före, under och efter klimakteriet, PMS, utmattning; men alla är välkomna! Tidsbokning enl överenskommelse. Ring eller skicka mejl.

Allmän info

OBS! PGA ALLERGI ÄR DET PARFYMFRITT SOM GÄLLER. Använd ej parfym samma dag som du ska på kurs och tänk även på att de största allergibovarna idag kan vara tvätt/sköljmedel och kroppslotioner!

Rabatter

Pensionär på HELTID, långtidssjukkriven på HELTID och studerande på HELTID erhåller generellt en rabatt på 200 kr per terminskurs. Rabatt vid anmälan till 2 terminskurser, 300 kr totalt.

Uppehåll under pågående termin

Meddelas på webbsidan och Facebook

Friskvårdskuponger

e-passi och Actiway gäller

Drop-in

(gäller endast öppna grupper) i mån av plats 150 kronor kontant alt. checkar.

Bra att veta

  • Yogamattor, meditationskuddar, filtar, stolar finns på plats
  • Vid behov ta med vattenflaska med lock
  • Ha mjuka kläder (ej jeans) och tänk på att inte äta en alltför stor måltid ett par timmar innan
  • Rök inte strax före passen

Varmt välkommen till en fantastisk gemenskap i glädje och medvetenhet!

Teckenförklaring

N= Nybörjargrupp
F= Fortsättningsgrupp
N/F = Nybörjargrupp/Fortsättningsgrupp
S = Sluten grupp – det går inte att hoppa in i sluten grupp. Att en grupp är sluten kan bero på att ett företag har köpt tjänsten för sin personal eller att kursinnehållet är upplagt som en process där det är viktigt att samma personer kommer vecka efter vecka.