Förklaringar

MediYoga

MediYogan är utvecklad av Göran Boll på MYI i Stockholm, är en terapeutisk yogaform som har sitt ursprung i klassisk Kundaliniyoga, en mycket gammal, ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet. Det som gör Mediyogan unik är att det finns (svensk) forskning som tydligt visar att Mediyoga fungerar och att alla instruktörer och terapeuter har en grundläggande medicinsk utbildning. Sedan 1996 används Mediyoga på flera hundra svenska arbetsplatser i rehabilitering av personal och finns idag på över 300 hälso- och sjukvårdsenheter i Sverige. Läs mer på www.mediyoga.se  De flesta övningar kan även göras sittande på stol.

SoundYoga

SoundYoga är en ny yogaform som utvecklats av Karin Gibson. Den är inspirerad av och bygger på Sarah Powers (en av grundarna till yinyogan) filosofi att vi behöver inkludera både yin-och yangperspektiv i vårt yogautövande för att nå sann mognad.”Yinyogan utvecklar inre moderskärlek och yangyogan frambringar en sund faderskärlek. Moderskärlek hör ihop med varande, medan faderskärlek hör ihop med utveckling” menar Sarah. Övningarna i SoundYogan är bl.a. inspirarade av kundalini-,yin-,och MEM-yoga. Varje pass/kriya (kriya betyder completed action) i SoundYogan består av en guidad meditation, en andningsövning, uppvärmningsdel, en dynamisk del (yang), en statisk del (yin), avslappning och mantrasång. Sound i forma av inspelad musik, gong, skålar, röst, shrutibox och många olika instrument förstärker effekterna av övningarna och hjälper till att släppa på energimässiga blockeringar, så att energi/prana får flöda fritt och påverka utförandet och effekterna av yogan.

Gongbad

Ett skönt, djupavslappnande och revitaliserande ”bad” fullt med bubblande, helande vibrationer från gongar, klangskålar, chimes, trumma, flöjt m.m. som spelas intuitivt. Vibrationerna från de olika instrumenten blir som en massage för både kropp och själ. Det ger en djup avslappning som ger kropp & sinne möjlighet till självläkning, boost av immunförsvaret och frid i sinnet. Många vittnar t.ex. om förbättrad sömn, minskad värk eller att deras tinnitus blivit mindre eller helt upphört efter gongbad.
Här kan du se effekt på blodet:
https://www.facebook.com/watch/?v=798504543835260

Lomi Lomi Nui-Massage

Hawaiian Lomi Lomi är en unik helande massage. Den är inte bara bra för din fysiska kropp utan också för den emotionella, mentala sidan och själsiga sidan av dig. Massagen gör att energin flödar mera fritt och får dig att lära känna dig själv bättre genom att lyssna inåt din på kroppens uppleverser och vad ditt hjärta säger. Hawaiianerna ser alla delar av kroppen som en enhet och tror att det fysiska, mentala, känslomässiga och andliga alla är en del av HELA människan.
När healing görs på ett område påverkar det alla.

Lomi Lomi anlände till Hawaii med den samoanska hövdingen Pa’ao omkring 120 f.Kr. Att utöva, inklusive Hula, Lomi Lomi, Lua och chanting var totalt förbjudet av européiska missionärer 1827. År 1964 arresterades den hawaiianska prästen (Kahuna) Daddy Bray för att ha sjungit lovsånger offentligt. Det var inte förrän 1978 som USA uttalade The American Indian Religious Freedom Act som man kunde börja träna Lomi Lomi öppet. Fram tills dess hade det mesta glömts bort eller endast utövats i hemlighet av några få kahunas. Efter 1979 tränades Lomi Lomi igen av Auntie Margret som presenterade sin så kallade ”Big Island Style” och av Abraham Kawai’i med en uråldrig teknik baserad på hans HULA och LUA-läror.

”Hawaiian Temple Bodywork” det är stilen jag är tränad i och som också är känd under namnen ”Lomi Lomi Nui”, ”Templestyle Lomi Lomi” eller ”Khuna Bodywork”.

Klangskålsmassage/ individuell soundhealing/ gongbad

Du ligger påklädd, skönt nedbäddad och slappnar av medan du tar emot ljud med höga, helande vibrationer i hela ditt system. Detta ger en djupavslappning som främjar din kropps självläkande förmåga. Jag använder mig av metallskålar (singing bowls -som jag delvis ställer på kroppen så att deras vibrationer direkt masserar din kropp), kristallskålar, gongar, den egna rösten m.fl. högfrekventa ljudkällor. Många vittnar t.ex. om att deras tinnitus reducerats respektive tystats för gott, att värk har minskat och att stress reducerats.

LivetsDans – befriande dans

Personlig utveckling, kroppskännedom och ökad livsglädje genom dans. helt befriad från prestation. Vi utforskar olika befriande dansmetoder men tyngdpunkten ligger på DANCE OF LIFE. Det är en kreativ, lekfull och samtidigt djupgående metod för personlig utveckling skapad av Petra Klein, psykolog och dansterapeut, IIDT, Teneriffa. www.jardin-mariposa.com. Idag finns mycket forskning som bekräftar dansens helande kraft. Nyckelorden är glädje, lekfullhet, nyfikenhet och gemenskap utan krav på prestation. Gruppen består av både nybörjare och vana. Med hjälp av 10 lätta koreografier utforskar vi livets kärnämnen, improviserar fritt och delar våra erfarenheter med varandra. Genom att låta vår kropp hitta sina egna rörelser kan vi gå bortom intellektet och släppa fram vår inneboende kraft och livsglädje.

Grupper

Läs mer under Kurser. Om du är intresserad av att vara med i en grupp, hör av dig till mig, Carina.

Yoga för män

För män i alla åldrar där du får prova på MediYoga (medicinsk yoga, den yogaform som idag används inom den svenska sjukvården), yinyoga och Soundyoga. I all yoga ingår avslappning och enkel meditation.Inga förkunskaper krävs. De flesta övningar kan även utföras på stol.

Morgonyoga MediYoga/ SoundYoga

En skön start på dagen. Mest MediYoga men jag delar även med mig av min erfarenhet från andra yogaformer och meditationstekniker. Efteråt går de som vill och äter en härlig Fru-eller Herr-kost på Café Slottspigorna.

Senioryoga – Mediyoga/ SoundYoga

Alla är välkomna oavsett ålder. Kursen riktar sig i första hand till dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare (t.ex. fibromyalgi, utmattning), men i stort gör vi samma övningar som övriga grupper. Kan utföras på yogamatta eller sittandes på stol.

Drop-in Yoga

Gäller öppna grupper i mån av plats. Anmälan via SMS på telefon 0733-786975.

Holistisk hälsorådgivning/ Hormonrådgivning

Ffa för kvinnor före, under och efter klimakteriet, PMS, utmattning; men alla är välkomna! Tidsbokning enl. överenskommelse. Ring eller skicka mejl.

Allmän info

OBS! PGA ALLERGI ÄR DET PARFYMFRITT SOM GÄLLER. Använd ej parfym samma dag som du ska på kurs och tänk även på att de största allergibovarna idag kan vara tvätt/sköljmedel och kroppslotioner!

Friskvårdspeng

e-passi gäller

Bra att veta

  • Yogamattor, meditationskuddar, filtar, stolar finns på plats
  • Vid behov ta med vattenflaska med lock
  • Ha mjuka kläder (ej jeans) och tänk på att inte äta en alltför stor måltid ett par timmar innan
  • Rök inte strax före passen

Varmt välkommen till en fantastisk gemenskap i glädje och medvetenhet!

Teckenförklaring grupper

N= Nybörjargrupp
F= Fortsättningsgrupp
N/F = Nybörjargrupp/Fortsättningsgrupp
S = Sluten grupp – det går inte att hoppa in i sluten grupp. Att en grupp är sluten kan bero på att ett företag har köpt tjänsten för sin personal eller att kursinnehållet är upplagt som en process där det är viktigt att samma personer kommer vecka efter vecka.